Aktuellt

JANUARI 2017

NYSTART 2017. MED YOGA, GRÖN MAT, BAKTERIER & HÄLSOSAMMA DRYCKER

 

Ge kroppen en nystart efter jul & nyårshelgerna med en heldag för dig själv med energigivande och återhämtande yoga. Grön skön mat & dryck full med klorofyll, vitaminer, enzymer och goda bakterier som gynnar vår inre tarmflora och immunförsvar, allt fritt från mjölkprodukter och gluten.

 

Innan jul upplever många en stressig tid och under ledigheterna så njuter vi av mycket mat, dryck och godsaker som ofta har stort innehåll av socker. Denna kombinationen gynnar tyvärr inte vår inre miljö och kanske har inte ledigheten heller räckt till för att få dig att stressa ned helt.

Under den här dagen vill vi ge dig en nystart, hjälpa dig att slappna av och ge inspiration till vegetarisk hälsosam mat och dryck som du kan föra in i din vardag för att få mer energi och glow under 2017. Let’s make 2017 to a Greenilylicius year!

 

 

YOGAN:

Som start på denna dag går vi igenom en dynamisk yogaklass, med flow och centrering. Vi uppmärksammar vår andning och tränar på medveten närvaro. Vi hjälper också vår matsmältning på traven genom att frigöra spänningar och skapa energi.

Efter vår matworkshop och lunch får vi en skön vila i form av en lugn Restorative klass och Yoga Nidra som hjälper dig att komma ned i varv och återhämta kroppen på djupet. Vi avslutar dagen med en andningsövning och mindfulness för att du ska få med dig ett skönt lugn.

 

 

Med dig hem får du en burk med din egna surkål, recepthäfte med det vi har ätit och druckit under dagen, en avslappnad och boostad kropp fylld med vitaminer, ny energi och goda bakterier.

SCEMA FÖR DAGEN

 

9-11 Yoga

Energigivande, balanserande och grundande.

 

11-13 WorkShop och lunch

Bakterier och enzymer som är bra för oss. Var hittar vi dessa och hur kan vi integrera dem i vår vardagliga kost för att boosta immunförsvaret. Vi gör vår egna surkål och äter en vegetarisk lunch bland annat med ingredienser som vi har pratat om under workshopen.

13-15. Yoga

Restorative och yoga Nidra

Yoga Nidra betyder ”fysisk sömn”, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover. Denna djupavspänning sker med hjälp av instruktioner.

 

15.00 -15.45 Boostade drycker.

Ni får smaka på några olika hälsosamma drycker som innehåller vitaminer och andra välgörande ämnen för våra kroppar. Du får lära dig hur man gör dem själv hemma och varför vi tycker att du borde föra in dem i din vardag ex genom shot på morgonen, mellis i farten, som alternativ till någon av dagens kaffekoppar eller en kopp som lugnar kroppen innan läggdags.

 

 

15.45-16.00 Andningsövning & mindfulness

För att lugna och balansera sinnet samt ge energi

PRAKTISK INFORMATION

 

Pris: 1 095 kr.

Adress: Yogimels yogastudio på Lidingö. Jägarstigen 64

 

 

Anmälan: Maila anna@yogatreat.se

 

 

OBS: Endast 10 platser. Anmälan gäller först när du betalat in avgiften till BG: 575-9840, märk betalningen med ditt namn. Anmälan är bindande men inte personlig

 

 

 

 

 

MARS

 

 

 

 

 

CHECKA UT. CHECKA IN

 

Checka ut från omgivningen för att checka in i dig själv i rofylld skärgårdsmiljö

Varmt välkomna till en helg fylld med olika yogaklasser, workshops, tid för vila och att njuta av hälsosam mat. Vi vill ge dig möjligheten att bara fokusera på dig själv för några dagar. Här får du möjlighet till en paus i din vardag och chansen att hitta ditt lugn i den vackra skärgårdsmiljön, samtidigt som vi vill fylla dig med ny energi. Vi vill inspirera till en sund livsstil genom att vi under helgen delar med oss av enkla verktyg du kan använda även hemma för att komma ned i varv. Vi kommer att varva fysisk, dynamisk yoga med mjuka meditativa stunder, andningsövningar och restorative och yin yoga.

 

Under helgen kommer du också att få möjlighet att medverka på två olika workshops. En inom yoga där du får fördjupa dina kunskaper inom ett specifikt områdområde en på tema hälsosamma och näringsrika frukost- och mellanmålsalternativ. Utan socker, gluten och mjölk.

 

 

 

 

Maten som serveras kommer att vara färgrik, vegetarisk, så långt som möjligt ekologisk och tillagad med omsorg för din kropps välbefinnande och för dina smaklökar.

 

Det kommer finnas utrymme till att bara vara och njuta av tystnaden och naturen. Ta ett uppfriskande dopp i havet och sedan värma dig i den vedeldade bastun, eller ge dig ut på en tur och paddla kajak runt ön. Vi anpassar yogan så att den passar alla deltagare och alla är välkomna, nybörjare såväl som erfarna yogis.

 

Du blir upphämtad från Stavsnäs på fredag eftermiddag av båt och blir sedan avsläppt efter en färd på ca 20-30 min i den vackra skärgårdsmiljön långt bort från bilar och annan puls.

Pris och information:

Datum: 31 mars - 2 april

Båtresa: Båt avgår från Stavsnäs fredag 31a mars kl 16.

Ankomst till Stavsnäs på söndagen 2a april ca kl 14.30

 

Enkelrum: 5100 kr

Del i dubbelrum: 4600 kr

 

 

Kontakt Melinda: 070-656 1975 / melinda@yogimel.se

Kontakt Anna: 072-341 06 44 / anna@yogatreat.se

 

 

I priset ingår

  • helpension
  • båtresa till och från Stavsnäs
  • 4 olika yogaklasser
  • 2 meditationstiifällen
  • 2 workshops

1 yoga med fokus på core

1 Frukost & Mellisinspiration utan socker, mjölk och gluten

  • bastu
  • lån av kajaker
  • handdukar & lakan

 

 

 

Anmälan sker via mail. Vi kan maximalt ta emot 22 deltagare. Anmälan gäller först när du betalat in avgiften BG: 575-9840, märk betalningen med ditt namn. Anmälan är bindande men inte personlig.

Yoga trEat: 072 34 06 44 info@yogatreat.se instagram & facebook: yogatreat.yoga.and.food