Mat

Yoga trEat

YOGA & FOOD

MAT

Jag älskar att äta och laga god och hälsosam mat. För mig är mat så mycket mer än något som jag äter bara för att bli mätt och det är viktigt för mig att göra hållbara val.

 

I vår del av världen så har vi idag ett stort utbud av råvaror och mat. För mig är det viktigt att göra hållbara val och jag vill inspirera fler i djungeln av utbud. Mat ger oss energi och näring när vi gör bra val. Men mindre bra val kan orsaka inflammation och att vi blir tröttare en stund efter att vi ätit än vad vi var innan vi åt. Jag vill att maten vi äter ska vara välgörande för vår kropp och hälsa samtidigt som den smakar gott och tillför glädje för våra smaklökar. Det är också viktigt att maten ska vara hållbar för vår omvärld och de som producerar och planterar.

 

Inget uppdrag är det andra likt och  kan variera alltifrån att endast leverera en nyttigare fika till någons jobb till att jag lagar samtliga måltider under en tjejhelg. Jag ger alltid förslag på en hälsosam meny som innehåller mycket grönsaker utifrån dina önskemål. Du ger mig riktlinjer och jag skapar en hälsosam meny som innehåller mycket grönsaker som du självklart får kommentera och justera tills du blir nöjd.

 

  • Vill du få in mer grönt i din matlagning och behöver inspiration?   
  • Vill du lära dig att baka hälsosamma Raw Food-sötsaker och desserter?
  • Vill du   att dina barn får lära sig att tillreda enkla och  sunda  mellanmål?
  • Vill du hjälp att hitta sunda alternativ till dina mindre sunda   favoritsnacks?   

 

Jag  anordnar löpande olika kurser, bla på Medborgarskolan, men du kan också  höra av dig till mig om du har specifika önskemål och vill arrangera en workshop eller middag till en sluten grupp.

Yoga trEats mat är

Plantbaserad

Basen i min matlagning är grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Jag använder groddar och skott flitigt och du kan räkna med att alltid få något inslag av mjölksyrat. Oftast är det veganskt men ibland förekommer ägg och fina ostar av god kvalité.

 

Glutenfri

Jag själv mår bäst av en glutenfri kost och har hittat många bra alternativ som är naturligt glutenfria och innehåller mycket nöring. Eftersom gluten främjar inflammation och kan störa näringsupptag så väljer jag att inte servera detta på mina arrangemang. 

 

Fri från vitt socker

Raffinerat socker innehåller ingen näring och orsakar bla inflammation och ett blodsocker som åker berg och dalbana. Jag väljer istället att arbeta med naturliga källor som tillför sötma och även har andra näringsämnen.

 

Ekologisk & Clean Eating

För att få mesta möjliga näring så väljer jag alltid ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Jag väljer också ekologiskt för att det är mer hållbart mot vår miljö och de som arbetar med den. Min mat som jag serverar lagas  från grunden och den är rik på färger och smak  men fri från  tillsatser.

LÄS MER

 

Om

Aktuellt

Yoga

Mat

 

Yoga trEat

YOGA & FOOD

 

Yoga trEat erbjuder yoga och hälsosam matlagning i olika kombinationer.

 

KONTAKT

 

Email: info@yogatreat.se

Telefon: 072 341 06 44

 

 

Copyright © All Rights Reserved