Yoga

Yoga trEat

YOGA & FOOD

YOGA

Yogan är en aktivitet där din prestation inte bedöms av någon annan.

Vi yogar för vår egna skull och vårt egna välmående.

 

Vi lever idag ett liv där allt snurrar på i högt tempo och vi behöver ibland påminna oss själva om det mest naturliga som te.x. att andas djupare och därmed dämpa en typ av stress.  Yoga har flera positiva effekter -  den lugnar sinnet, minskar din stress, ger dig en ökad kroppsmedvetenhet samt en starkare och smidigare kropp.

 

Jag vill förmedla vikten av att känna efter i sin kropp hur den känns just idag och inte förutsätta att den känns som den gjorde igår.  Att på så sätt inte pusha kroppen för hårt om den är sliten, eller tvärtom, våga utmana sig själv lite extra om kroppen känns full av energi.  I yogan lär vi oss att hantera motstånd och jobba med det på ett respektfullt sätt. 

 

Alla kroppar är unika  och vi är med om olika händelser genom livet vilket gör att vi kanske inte alltid kan göra alla positioner lika graciöst  som grannen på mattan bredvid. Hur positionen ser ut är inte det viktiga, det viktiga är vad den gör för vår kropp.

Yoga trEats Yogatyper 

Yin Yoga

Återhämtande och meditativ yogaform där varje position hålls i en längre tid oftast mellan 3-5 min. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna.


Anti Stress

Lugn terapeutisk medicinsk yoga som stöds av svensk forskning. Yogan består av andningsträning, mjuka yogarörelser, avslappning och meditation och rekommenderas vid ex stress, utmattning, högt blodtryck, sömnproblem, rygg- nackont mm. Yogan stärker upp de organ och områden i kroppen som påverkats extra mycket vid långvarig stress.


Hatha och Vinyasa Flow

Mjukar upp hela kroppen genom flödande yoga där andetaget är centralt när vi kommer in och ur en position. Stärker även den inre stabiliserade muskulaturen.


Kontorsyoga

På stol eller stående. Fokus  ligger på att arbeta aktivt med andning och att stärka och stretcha typiska problemområden vid stillasittande kontorsarbete. Kräver ej ombyte.


Meditation

Ett samlingsnamn för en mängd tekniker som syftar till att skapa  och träna ökad och medveten närvaro, lära sig navigera sitt sinne, komma i kontakt med sina känslor, stärka sina inneboende förmågor eller arbeta med livsmål. Kräver ej ombyte.Pranayama, andningsövningar

Ingår i alla yogaklassser men kan också utföras ensamt. Ett kraftfullt och effektvit sätt påverka hur vi mår och våra känslor. Andningen bär vi alltid med oss och är ett effektivt verktyg att motverka och hantera stress. Kräver ej ombyte.

LÄS MER

 

Om

Aktuellt

Yoga

Mat

 

Yoga trEat

YOGA & FOOD

 

Yoga trEat erbjuder yoga och hälsosam matlagning i olika kombinationer.

 

KONTAKT

 

Email: info@yogatreat.se

Telefon: 072 341 06 44

 

 

Copyright © All Rights Reserved